Posjet delegacije NSKZŽ udruzi OSIT Krapina

by | sij 17, 2018 | Vijesti

U sklopu akcije poklon košare koje je za svaki županijski savez osigurao NS Brodsko-posavske županije, a na preporuku predsjednika HNS-a gospodina Davora Šukera, Nogometni savez Krapinsko-zagorske županije 10.01.2018. posjetio je udrugu OSIT iz Krapine. Uz poklon košaru Nogometni savez KZŽ osigurao je i prigodne poklon pakete za članove udruge i osobno posjetio udrugu te uručio prigodne poklon pakete. U delegaciji su bili gospodin Stjepan Merkaš predsjednik i gospodin Juraj Sirovec tajnik NSKZŽ.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina osnovana je 1978. godine za područje Krapinsko – zagorske županije. Trenutno okuplja i učlanuje 57 osoba (osobe s intelektualnim teškoćama, djeca s teškoćama u razvoju te članovi njihovih obitelji) radi poboljšanja kvalitete njihova života i integracije u lokalnu sredinu. Pruža pomoć i podršku članovima i njihovim obiteljima u rješavanju uočenih problema. Inicira i jača međusektorsku suradnju u svrhu poštivanja i provedbe postojećeg zakonodavstva, te donošenja novog u korist OSIT i njihovih obitelji. Pruža i razvija socijalne usluge za korisnike: poludnevni boravak za 10 osoba s intelektualnim teškoćama, 2 kluba za OSIT, provodi ciljane projekte i radionice, organizira aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, integraciju u društvo, uključuje korisnike u zbivanja lokalne sredine i volontere u rad s direktnim korisnicima. Njeguje tradicijske vrijednosti Zagorja kroz glazbeno plesni izričaj i izradu unikatnih suvenira.

Udruga ima zaposlene 3 stručne osobe na programu poludnevnog boravka koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Koristi usluge ugovornog financijskog servisa, vanjskih educiranih stručnjaka i volontera. Razvija partnerske odnose s Krapinsko-zagorskom županijom, jedinicama lokalne vlasti, osnovnim školama, Srednjom školom Krapina, Centrom za socijalnu skrb Krapina i srodnim udrugama.

Share This